Bilder från TU:s debatt om bloggarnas inflytande

by

Dra pilen över bilderna för bildtext

150 personer kom till TU:s andra mediemaktsdebatt om bloggarnas inflytande över valet. Många fick vända i dörren eftersom det inte fanns plats. Dragplåstret var Katherine Zalewski, redaktör från hyllade Huffington Post som ändrade hela det amerikanska medielandskapet under valkampanjen i USA. Med hjälp av flera tusen civila reportrar/bloggare blev de en maktfaktor och fick etablerade medier att få upp ögonen för bloggarnas inflytande.

Debatten inleddes med en intervju med Zalewski och Karin Pettersson från Fokus. Båda var överens om att de nya medierna påverkar demokratin positivt. Dels har de skapat ett helt nytt engagemang för politik hos målgrupper som annars varit passiva i den politiska debatten, dels har nya medier en direkt påverkan på demokratin – med det senaste exemplet från Iran. Där den enda information som kommer ut ur landet är från nya, sociala medier som regimen har svårt att stänga ner.

Mer korta fakta om Huffington Post ser du i TU:s twitterflöde till höger. Dagens Media har publicerat en intervju med Zalewski som gjordes i samband med dagens seminarium.

Annonser

2 svar to “Bilder från TU:s debatt om bloggarnas inflytande”

  1. Antecknat i Almedalen 2: Politiker blir bloggitiker? « mediestudier Says:

    […] sociala medier by Torbjörn von Krogh on 30 juni 2009 Andra avdelningen av Tidningsutgivarnas seminarium om bloggarnas inflytande handlade om deras påverkan på den traditionella politikens (Piratpartiet […]

  2. Halvtids-roundup – är det läsarna som har mediemakten « Mediemakt Says:

    […] lever och frodas i Almedalen. Av de seminarier som TU bjudit in till hittills är det det om Huffington Post och medborgarjournalistik som rönt allra mest uppmärksamhet. SVT profilerar sig här i Almedalen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: